Sosyal sorumlulukta İnoksan’a “Altın Pusula”

Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünün ilk ve tek ödül programı olan Altın Pusula Halkla İlişkiler Yarışması’nın bu yılki Jüri Özel Ödülü İnoksan’ın E Tipi Mutfark projesinin oldu.

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu sene onuncusu gerçekleştirilen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ni kazanan proje ve kuruluşlar, Conrad Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Ödül töreni, Jüri Üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri, iletişimciler ve medya mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 10. Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ne 16 kategori ve 12 alt kategoride toplam 175 proje başvuruda bulundu. Jürinin 2 projeye layık gördüğü özel ödülü kazananlardan biri “E Tipi Mutfark” projesi ile İnoksan oldu. İnoksan adına Altın Pusula ödülünü İnoksan Pazarlama Müdürü Esra Altay ve İnoksan Kurumsal İletişim Sorumlusu Oya Ataeli,  TOBB Kadın Girişimciler Kurultayı Başkanı Aynur Bektaş’tan aldı.

“Altın pusula bize sorumluluk yükledi”

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, törende şunları söyledi: “Öncelikler TÜHİD’e teşekkür ediyorum. Kurumları, insanları sosyal sorumluluk projelerine yönlendirdiği, bazılarını ödüllendirerek onurlandırdığı ve birçoğunu heveslendirdiği için. İyi ki var TÜHİD, iyi ki kurulmuş. İnoksan’a verilen özel ödül bizi onurlandırdı ve yeni projeler, yeni ödüller için sorumluluk yükledi.  Bizim E tipi Mutfark projesi ile amacımız cezaevindeki insanlara, tahliye olduklarında mesleksiz ve işsiz olarak ortada kalmamaları için meslek sahibi olma fırsatı vermek veya mesleği olanlara 2. ve ek meslek edinme olanağı sunmaktı. Ayrıca dışlanmadıklarını göstererek, onlara destekleyerek ve onlarla birlikte elele çalışmak istediğimiz ifade etmek istedik. Tahliye sonrasında ellerinde altın bilezikleri, göğüsleri kabarık, özgüvenle ve MEB sertifikalı meslekleriyle kendilerine iş arayacaklar. Kendisinin ailesinin rızkını ekmeğini namusu ile kazanacak. Fayda değer üretecek, toplumun içinde rahatça yaşayacak. TÜHİD’in amacımıza ve projemize inanarak bize verdiği bu anlamlı ödül için tekrar teşekkür ediyorum.”

E Tipi Mutfark ile ilgili bilgi veren proje yetkilisi Oya Ataeli ise “Sosyal Sorumluluk çalışmalarımızda eğitim bizim için çok önemli. 2006 yılında faaliyete geçen eğitim ve uygulama merkezimiz Akademi İnoksan’da bu projelerimizi sürdürüyoruz. E Tipi Mutfark, hükümlü ve tutuklular için meslek edindirme özelliğinin yanında günde 4000- 5000 kişiye yemek çıkan Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yemek hizmetinin iyileştirilmesine de hizmet etti” dedi. Projenin yılda iki kez yapılacağını söyleyen Ataeli, iletişim projelerinin ödüllendirildiği Altın Pusula yarışmasında jüri özel ödülünü almanın kendilerine güç verdiğini belirtti.

10. Altın Pusula Seçici Kurul Başkanlığı’nı Vahap Munyar yaparken, diğer üyeler Sibel Asna, İsmail Bayazıt, Aynur Bektaş, Ali Haydar Bozkurt, Murat Ermert, Murat Karakaya, Doç. Dr. Temel Kotil, Emre Kurttepeli, Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu, Zuhal Tucker Şeker, Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek, Feyzan Top, Zeynep Yalım Uzun, Abdurrahman Yıldırım ve Fügen Toksü’den oluştu.

E Tipi Mutfark

Tüm paydaşlarıyla iyi ilişkiler geliştiren ve gerekli desteği sağlayan İnoksan topluma karşı duyarlı ve sorumluluğunun bilinciyle sosyal sorumluklarına 2006 yılından bu yana Eğitim ve Uygulama Merkezi Akademi İnoksan’la çözüm getiriyor. Akademi İnoksan’ın en son hazırladığı proje olan E Tipi Mutfark, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hükümlü mutfak personelinin tahliye sonrası topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri için hazırlanan bir eğitim.

Akademi İnoksan “Temel Mutfak Hizmetleri ve Aşçılık ”alanında verilen bu eğitimde, Bursa Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi işbirliği yaparak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan hükümlü mutfak personeline HACCP, yiyecek- içecek sektörü, pişirme teknikleri, dünya mutfakları, yemek grupları ve pişirme teknikleri, menü planlama ve tasarım, mutfak planı, mutfağın sahip olması gereken fiziksel özellikler, mutfak organizasyonun da dikkat edilecek noktalar, mutfakta güvenlik önlemlerini alarak çalışma becerisini kazanma, mutfakta hijyen, sanitasyon kuralların uyma, kurallara uygun depolama yapma, temel beslenme kuralları, beslenme kurallarını kavratmak, beslenme kurallarına uygun yemekler ve menü hazırlama becerisi kazandırma, yiyeceklerin servise hazırlanmaları, servis hizmetleri, büfe tanzimi yapabilme konularında teorik ve uygulamalı olarak eğitim verdi.
Toplam 90 saat süren Temel Mutfak Hizmetleri ve Aşçılık eğitimi sonunda hükümlü mutfak personeline M.E.B.’dan onaylı sertifika verildi. Eğitim ayrıca günde 4- 5 bin kişiye yemek çıkarılan Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi yemekhanesinde kalite ve gıda güvenliği bilincinin arttırılmasına da katkı sağladı.

 

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.