Electrolux, yeni modüler XP pişirme serilerini piyasaya sundu

Electrolux Profesyonel, endüstriyel mutfak pazarının değişen ihtiyaçlarına cevap veren yeni ve her yönüyle geliştirilmiş, yüksek performanslı iki modüler pişirme serisini piyasaya sundu. 900XP ve 700XP modüler pişirme serileri, Koza Gıda’nın 20 ülkeden 40 firmayı bir araya getirdiği dünya lezzetleri zirvesi Koza Food Fest’te tanıtıldı.

İsveç merkezli endüstriyel mutfak ekipmanları üreticisi Electrolux, yüksek verimli mutfak ekipmanları üretiminde 70 yılı aşan deneyimiyle, yeni serilerinde performans, güvenilirlik ve yüksek enerji tasarrufu gibi özellikleri öne çıkardı.

Modern profesyonel mutfaklarda giderek küçülen alanlar ve daha düşük işletme maliyetlerine ulaşma çabası, Mart 2011’de piyasaya çıkacak olan yeni 900XP ve 700XP modüler pişirme serilerinin geliştirilmesine yol açtı.

Electrolux Modüler Pişirme Bölümü Müdürü Riccardo Sartor’a göre, Beş kuşak boyunca mutfak şeflerinin deneyimine, yenilikçiliğe ve sürdürülebilirliğe olan tutkuları, her profesyonel şefin güvenebileceği yüksek performanslı, kullanımı kolay ve tasarruflu ekipmanlar üretebilmelerini kolaylaştırdı.

Sartor “Ürün geliştirme konusundaki yeni bakış açımız, pazarın kendine özgü segmentlerine özel olarak tasarlanmış bir ürün serisi yaratmamıza olanak tanıdı. Bu yenilikçi yaklaşımımız, hizmet standardımızı yeni bir seviyeye yükseltmemizi, ürünlerimizin yiyecek-içecek hizmeti veren mutfaklarda yaşamı kolaylaştırmasını ve verimliliği artırmasını sağlamıştır” diyor.

Koza Gıda’nın 20 ülkeden 40 firmayı bir araya getirdiği dünya lezzetleri zirvesi Koza Food Fest’te tanıtılan yeni ürünlerle ilgili olarak turizmgazetesi.com’a bilgi veren Electrolux Türkiye Genel Müdürü Semih Orcan, “Koza Gıda’nın bir erkinliği olan bu fuara katıldık. Onların temsilcisi olduğu yaklaşık 35-40 firmanın burada standları var ve kendi ürünlerini tanıtıyorlar. Bize de buranın ana sponsoru olup olmayacağımızı sordular. Biraz tedirginlikle karşıladık. Bir yıl önce yine böyle gıda üzerine büyük bir fuara katılmış ve ilgi yönünden hüsrana uğramıştık. Ancak iki gün süren bu fuarda çok iyi sonuçlar  elde ettik. Sektörün kaymak tabakasını bir araya getirdi. Şefler, yiyecek içecek müdürleri, işletmeciler herkes buradaydı. Bu ilkti. İki yılda bir düzenlenmesi planlanıyor. Çok iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum” dedi.

Bu ürünlerimizin lansmanının bütün dünyada nisan ayının ortalarında yapıldığına işaret eden Orcan, “Bu anlamda bu fuar, zamanlama olarak çok iyi denk geldi. 175 civarında 700’lük seriden, 200 tane de 900’lük seriden olmak üzere yaklaşık 400 tane yeni ürün çıkardık. Bu cihazlar ek önlemlerle yapısal olarak güçlendirildi. Hem teknolojik seviyeleri yükseltildi hem de yeni fonksiyonlar eklendi. Daha elektronik hale geldiler. Örneğin sac kalınlıkları artırıldı. Güçlendirici önlemler alındı, bu da önemli bir fark. Otomasyon yönü daha güçlü bu ürünlerin. Bu seri ürünler oteller ve  restoranlara yönelik ürünlerdi. Şimdi daha çok büyük kurumlara ve daha büyük çaplı üretim yapan kuruluşların ihtiyaçlarına yanıt verecek hale getirildi. Ürünlerimize ilgi büyük oldu. Otelciler vardı, restoran işletmecisi çoktu. Sadece İstanbul değil, İstanbul dışından gelenler de vardı” şeklinde konuştu.
Bu tür küçük spesifik fuarların genel fuarlardan daha etkili olduklarına dikkat çeken Semih Orcan, “Bir anlamda nokta atışı yapmış oluyorsunuz. Direkt muhataplarınıza ulaşabiliyorsunuz. Bir de tek başına ekipmanı sunduğunuzda yeterince ilgi görmeyebiliyor. Gıda ile birlikte birleştirilip sunulduğunda daha çok ilgi çekiyor” dedi.

Yeni XP serileri, pişirmede verimliliği, üretkenliği ve kaliteyi yükselten bir dizi akıllı yeniliği  içerdiği belirtilen Electrolux açıklamasında yeni ürünlerle ilgili olarak şu bilgiler veriliyor:

“Yeni XP PowerGrill (patent onayı beklemektedir) yüksek performanslı ızgara sistemi, en üst düzeyde verimlilik ve pişirme kalitesi sağlayan yüksek radyan gücüne ulaşmaktadır.

1200 mm genişliğindeki yeni 900XP Setüstü Izgara, 20 mm kalınlığındaki ekstra geniş karbon çeliği pişirme pleyti ile mükemmel düzeyde performans ve pişirme kalitesi sağlar.

Benzersiz XP Soğutucu-Dondurucu, -20°C ve +10°C arasındaki ısı skalasında çalışabilen bir cihazaltı buzdolabı veya derin dondurucu olarak kullanılabilir ve tüm tezgah üstü cihazlar ile birlikte kullanılabilir.

Yüksek üretkenliğe sahip ortamlar için yeni IcyHot (BuzluSıcak) çözümü, bir mutfağın ihtiyacı olan esnekliği sağlamak için 1200 mm’lik XP PowerGrill veya XP Setüstü Izgara ile Soğutucu-Dondurucu cihaz altı dolabı bir araya getiriyor.

Yeni XP Gazlı Makarna Pişiriciler, eşsiz Enerji Kontrolü özelliğiyle kullanıcının, haşlama suyunun kaynatma yoğunluğunu hassas şekilde ayarlayabilmesini imkan veriyor.  Yeni makarna pişiriciler  üretkenliği, ek bir enerji tüketimi olmadan artıran Enerji Tasarrufu Cihazı aksesuarıyla donatılabilir.

Eşsiz 900XP Gazlı Konveksiyon Fırın, iki katlı pişirme haznesiyle küçük mutfaklara daha fazla verimliliğe sahip, çok fonksiyonlu bir pişirme ünitesi sunmak amacıyla XP Çiçek Alevli Gazlı Ocakların, Kapalı Ateş Ocakların veya Setüstü Izgaraların altına yerleştirilebilir.

Yeni XP serisinin piyasaya sürülmesiyle Electrolux, komple bir modüler pişirme ekipmanları serisini, hızlı servis restoranları, alakart restoranlar ve yüksek verimlilik isteyen daha büyük işletmeler gibi müşteri segmentlerine özel olarak uyarlanabilen ilk endüstriyel mutfak ekipmanları tedarikçisi haline gelmiştir.

Yeni müşteri odaklı yaklaşım, her yeni ürünün amacına uygun olmasını sağlamak ve mutfakta etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla geliştirilmiştir.”

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.