Yazgan, 6 yeni şarabı pazara sundu

Yazgan Şarapçılık bu yıl 6 yeni şarapla orta ve üst segmentte 20 çeşit ürüne ulaştı. Şirket; İki kırmızı, bir beyaz, bir Mahra Boğazkere & Öküzgözü, Mahra Cabernet & Syrah ve Mahra Sultaniye & Emir’i tüketicilerin beğenisine sundu. Sauvignon Blanc, Chardonnay mono-sepajların arasına katıldı.

Yazgan Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yazgan “Mahra yeni markamız, eski Türkçe’de ‘ahşaptan üzüm sandığı’ anlamına geliyor. Bu sene üst popüler segment grubunda öne çıkarmayı düşündüğümüz, markalaşma üzerine mesai ve bütçe haracayacağımız ürünümüz. İki kırmızı, bir beyaz, bir Mahra Boğazkere & Öküzgözü, Mahra Cabernet & Syrah, bir de Mahra Sultaniye & Emir’i tüketicilerin beğenisine sunduk. Ayrıca Sauvignon Blanc, Chardonnay mono-sepajların arasına katıldı. Bir de, şişesi yurt dışında dizayn edilen, Mayıs ayında şarapseverlerin beğenisine sunulacak olan Syrah üzümlerinden üretilmiş Roseo bulunuyor”dedi

Yazgan, şarap üretimini artırıyor

Yazgan Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yazgan, modernizasyon yatırımı yaptıklarını, bu yıl yapacakları 1.5 milyon TL’lik yatırım ile üretim miktarını 7 milyon litreye çıkacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin önde gelen şarap üreticilerinden Yazgan Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yazgan, global pazardaki değişiklikler ve erken rezervasyonlar nedeniyle turizme endeksli firmalar için bu yılın iyi geçeceğini söyledi.

150 çalışana sahip firmalarının yılda 6.5 milyon litre üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Yazgan, 2010 yılında tesislerine 3.5 milyon TL’lik modernizasyon yatırımı yaptıklarını, bu yıl ise yapacakları 1.5 milyon TL’lik yatırım ile üretim miktarını 7 milyon litreye çıkacaklarını ifade etti.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.