Talya Bilişim’den yeni ürün: Kimlik Okur


Otellere teknolojik çözümler sunan Talya Bilişim, “Kimlik Okur” adlı yeni ürününü piyasaya sundu. Otellerin ön bürosunda kullanılan Kimlik Okur, her türlü kimlik belgesini tarayıcı vasıtasıyla okuyarak, ön büroda kullanılan programa 3 saniye gibi bir sürede aktarabiliyor ve süresiz olarak elektronik ortamda saklayabiliyor.

20 yılı aşkın süredir Elektra Otel Yönetim Sistemi markasıyla turizm sektöründe faaliyet gösteren teknoloji firması Talya Bilişim, turizm sektörünün ihtiyacı doğrultusunda ürün yelpazesine Kimlik Okur adında yeni bir ürün ekledi.

Otellerin ön bürosunda kullanılan Kimlik Okur, her türlü kimlik belgesini tarayıcı vasıtasıyla okuyarak, ön büroda kullanılan programa 3 saniye gibi bir sürede aktarıyor ve süresiz olarak elektronik ortamda saklayabiliyor. Firmanın konu ile ilgili açıklamasında, Kimlik Okur ile bilgilerin arşivlenmesi ve doldurulması zorunlu alanların manuel olarak girilmesi ortadan kalktığı, bu sayede zamandan tam verim, fotokopi, toner maliyetlerinden ise tam tasarruf sağlandığı vurgulandı

Talya Bilişim yetkilileri, Hilton Otellerinin de dünyada yaptıkları araştırmalar sonucunda; %99 okuma oranı ile en doğru ve hızlı bilgiyi aktaran programın Kimlik Okur olduğuna karar vererek Amerika’da bulunan Hilton Merkez’lerinden onay aldıklarını ve  kullanmaya başladıklarını bildirdiler. Hilton otellerinin geliştirdiği özel yazılıma entegre olarak çalışan Kimlik Okur, aktif olarak İstanbul Hilton ve Conrad Hilton otellerinde kullanılıyor.

Talya Bilişim Genel Koordinatörü Nilüfer Durukal konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Talya Bilişim olarak amacımız; hizmet verdiğimiz otellerin konaklayan memnuniyetini en üst seviyeye çıkarabilmek. Ürün yelpazemize yeni katılan Kimlik Okur yazılımı da bu amaca hizmet edebilecek oldukça pratik bir çözüm. Chek-in sırasındaki bekleme süresini çok kısaltıyor üstelik kimlik veya pasaporttan fotokopi alınması işlemine de gerek kalmıyor, yani zaman kazandırırken tasarruf sağlayan bir ürün. Kimlik Okur, % 99 aktarma oranı ve 1 – 3 saniye arası okuma süresiyle de Türkiye’de bir ilki başardı.”

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.