Neo Neon, Nuh’un Gemisi’ni aydınlattı

KKKTC’de faaliyette olan Nuh’un Gemisi otelinin enerji tasarrufu sağlayan LED ışık sistemini Neo-Neon firması şekillendirdi. Casino’dan konferans salonlarına, spadan Aquaparka, yatak odalarından banyolara kadar farklı dizaynı ile dikkat çeken otelin aydınlatmaları Çin’in LED ışıklandırma firması Neo-Neon tarafından yapıldı.

Beyaz ve sarı LED’lerin ağırlıklı olarak kullanıldığı otelde konsepte uygun yeşil, kırmızı, mavi gibi farklı renklere de yer verildi. Mekânın tüm güzelliğini ortaya çıkaran LED’ler otelin genel konseptine de uyum sağlayacak şekilde tasarlandı.
Tesiste 21.000 metre sıcak beyaz Neo-Neon Linear Şerit LED ışık, 2.000 metre çeşitli renklerde LED Neon Flex, 9 metre RGB renk değiştiren LED ekran kullanıldı. Ayrıca 32 tane sıcak beyaz LED Wall Washer ile duvarlar ışıklandırıldı. 150 tane LED su altı armatürü ile havuzlar aydınlatıldı. Board yürüyüş yolunda kullanılan armatürler yürüyüş yoluna renk kattı.  Yeşil renkte LED’li bahçe armatürü ve çeşitli renklerdeki bahçe aydınlatma ürünleri ile bahçe keyifli hale getirildi. Ayrıca tesiste 80 LED’li yaya yolu armatürü, 30 LED’li yere gömme armatür ve 1.500 adet çeşitli renklerde LED ampul kullanıldı.

Geliştirilmekte olan LED ampuller ortalama 50-100 Lümen*/Watt aydınlatma sağlarken, hanelerde kullanılan Akkor ampuller 20-25 Lümen/Watt, Floresan ampuller 50-90 Lümen/Watt aralığında ışık gücü sağlıyor. Otelcilikte ve AVM’lerde özellikle elde edilen tasarruf ile sıklıkla kullanılan LED ışıklandırmalar geleceğin ışıklandırma sistemi olarak lanse ediliyor. %65 enerji tasarrufu sağlayan LED ürünler 50.000 saate varan kullanım ömrü ile de fark yaratıyor. Böylece lamba değiştirme giderleri de düşüyor.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.