Haydar Aliyev Havaalanı yeni terminal ihalesini ZBF Alfaçelik aldı

Daha önce Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Haydar Aliyev Havaalanı – Tollgate Projesi’nin çelik imalatlarını yapan ZBS Alfçelik, buradaki başarılı çalışmalarından dolayı aynı havalimanının yeni terminal binasının inşaat ihalesini de almaya hak kazandı.

İhalenin taahhüdünü üstlendikleri kısmının 4 milyon avro olduğunu belirten ZBS Alfçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Murat, “Yeni terminal binasının oturum alanı 18.000 metrekare olacak. Taahhüdünü üstlenmiş olduğumuz yapısal çelik konstrüksiyon imalatları, Sakarya-Hendek’teki tesisimizde üretilecek. Proje peyder pey teslim edilecek. Zaten havaalanı da 2013 yılında hizmete girecek” dedi.


Dünya çapında önemli projeler gerçekleştiren Waagner Biro’nun yaptığı Bakü Haydar Aaliyev Havaalanı – Tollgate Projesı, Avrupa Çelik Birliği’nin 2010 yılı Avrupa Çelik Ödülü’ne layık görülmüştü. ZBS Alfçelik’in, Bakü Haydar Aliyev Havaalanı – Tollgate Projesi’nin çelik imalatını yaparak, prestijli projelerdeki farkını ve kalitesini ispatladığı belirtiliyor.

ZBS Alfçelik’in uluslararası alandaki çalışmaları Azerbaycan ile sınırlı değil. Endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrika binaları, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havaalanı hizmet binaları inşası konusunda gerek uluslararası arenada gerekse Türkiye’de rekabetçi olduklarını ifade eden genel müdür Rıdvan Murat, ZBF Alfaçelik’in daha da büyüyeceğini kaydetti

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.