Kale Kilit’ten yeni elektronik güvenlik kilitleri

Kale Kilit, yüksek güvenlik gerektiren her alanda mevcut mekanik kilit mekanizmalarını bloke eden yeni ürün grubunu Kale Elektronik Güvenlik Kilitleri adı altında piyasaya verdi.
Kale Kilit Dış Ticaret A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Toplam 11 çeşit üründen oluşan Elektronik Güvenlik Kilitleriyle mekana ve kullanım alanına bağlı olarak her türlü üst seviye güvenlik senaryolarının gerçekleştirilmesi mümkündür” denildi.

Kale Elektronik Güvenlik Kilitleri’nin kullanım alanları şöyle:
· Bankaların atm kasaları, merkez kasaları, kasa dairesi kapıları, emanet kasaları ve gizli evrak dolapları
· Para ve kıymetli evrak taşıyıcı şirketlerin nakil araçlarında, zırhlı araç kapıları
· Kuyumcu kasaları
· Her türlü bireysel ve ticari kasalar (silah, kıymetli evrak, para kasası vb.)
· AVM’lerde, toplu ve değişken kullanıcısı olan emanet kasaları
· Ceza ve tutukevi kapıları
· Tutuklu veya hükümlü nakil araçlarının kapıları
· Askeri, emniyet vb. kuruluşların kripto / kriminal oda kapıları
· Para çekmecelerinde, (özellikle zincir marketlerin yazar kasa çekmecelerinde)

Elektronik güvenlik kilitleri genel olarak; şifre paneli veya parmak izi okuyucu ünite ve iç kilit mekanizmasından oluşuyor. İç kilit mekanizması her bir kilit için sadece kendi şifre paneli veya parmak izi okuyucu ünite ile eşlenik olarak üretiliyor. Bu durum güvenliği bir kat daha arttırıyor. Her bir kilidin kendi geri kazanım kodu ve kendi kriptolama kodu bulunuyor. Kullanıcı kodları, yetkilendirmeler ve zaman tanımlamaları sistemin güvenlik seviyesini üst düzeye taşıyarak tercih edenlerin ne kadar doğru bir karar verdiğini kanıtlayan özellikler olarak ifade ediliyor.

Güvenlik kilitleri temel olarak 3 farklı grup halinde piyasaya sunuldu:
1. Temel amaçlı şifreli güvenlik kilitleri
2. İleri düzeyde programlanabilir, kablolu veya Wİ-Fİ (wireless) internet bağlantılı, LCD ekranlı, özel yazılımı ile uzak nokta erişimli, kontrol edilebilir ve yönetilebilir güvenlik kilitleri
3. Biometrik ve şifreli güvenlik kilitleri

Güvenlik kilitlerinin montajı, kurulumu ve servis hizmetleri Kale’nin yetkili teknik ekipleri veya yetki verdiği teknik servislerince gerçekleştiriliyor. Ürün ve sistemlerin kullanımı ve bakımları ile ilgili gerekli eğitimler aynı yetkililer tarafından veriliyor. Ürünler 2 yıllık yasal garanti yükümlülükleri kapsamında.

 

 

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.