BARUT GRUBU’NDAN 40. YILDA 100 MİLYONLUK YATIRIM

1971’de Side’de Cennet Otel ile sektöre giren Barut Grubu 40’ıncı yılı geride bırakırken 7 tesiste 1797 oda ve 4068 yatak kapasitesine ulaştı. Grup 40 yılında 100 milyon Avroluk yatırımın yanında sosyal sorumluluk kapsamında 40 öğrenciye burs verip hiç deniz görmemiş 40 öğrenciyi de tesislerinde ağırlayacak. Ayrıca Side’ye bir kent müzesi kuracak.

Barut Oteller Grubu otelcilik sektöründeki 40’ıncı yaşını kutluyor. 40’ıncı yıl nedeniyle Barut Otel Lara Resort’te düzenlenen basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barut ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Barut grubun dünden bugüne nasıl geldiğini, otelcilik anlayışlarını ve gelecek projelerini anlattı.

Sideli bir aile olarak 1971 yılında ilk tesisi 36 odalı Cennet Oteli devreye sokan Barut Grubu, 40, yılında 7 tesiste 1797 odada 4068 yatak kapasitesine ulaştı. Grup 1600 kişiye istihdam sağlıyor. Barut Oteller Grubu’nda 5 yıldan fazla görev yapan personel sayısı 573. Her yıl 100 binden fazla misafir ağırlayan Barut Oteller Grubu bünyesindeki 7 otelden birinde konaklayan müşterilerin tekrar ziyaret oranı yüzde 35.

Sektörden kazandığını sektöre yatırdı

Barut Grubu’nun 40. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ahmet Barut şunları söyledi :

“1980’li yıllardan sonra turizme talep arttıkça tesisler çoğalmaya başladı ve bizde yatırımlara devam ettik. Side Cennet Otelimizden sonra 1987 yılında Acanthus Otel’i hizmete açtık. Bunu 1996’da Arum Otel izledi. Bu ilk açtığımız 5 yıldızlı otel oldu. 2005 yılında Lara’daki Barut Otel Lara Resort Side dışındaki ilk tahsisli otelimiz oldu. Barut ailesinin ilk franchise otel yatırımı ise 2008 yılında Barut-Sunwing Evrenseki oldu. Bu tesisimiz tamamen İskandinav pazarına hizmet veriyor. 2009’da Labada Otel’i işletmeye açtık. Otelcilikten başka yatırımımız yok. Sadece çamaşırhane sektörü üzerine Buket firmasının büyük ortağıyız.”

1600 kişiye istihdam
Barut Grubu’nda 1600 kişi istihdam ediliyor. Çalışanlardan 573’ü 5 yıldan uzun süreden beri grupta çalışıyor. Her yıl 100 binden fazla konuk ağırlayan Barut Grubu bünyesindeki 7 otelden birinde konaklayanların yüzde 35’e tekrar gelen müşterilerden oluşuyor.

Konaklamada resort merkezli, bölge olarak yeni hedef Ege
Ağırlıklı olarak resort otelcilik üzerine faaliyetlerini sürdürmeye kararlı olduklarını söyleyen Ahmet Barut, 2012 yılında Side’de yaklaşık 300 ünitesi olan yeni bir Sunwing’i hizmete açacaklarını, bu tesisin de İskandinav pazarına hizmet vereceğini belirterek üç yıl içinde yatak kapasitelerini yüzde 50 artıracaklarını söyledi.
Fethiye’de arsa edindiklerini ve 3 yıl içinde 5 yıldızlı bir otel yatırımını hayata geçireceklerini söyleyen Ahmet Barut, “Cennet Otel’deki yenileme yatırımıyla birlikte 100 milyon avroluk yatırım yapacağız. Yatırımlarımız yeni resort  alanında olacak. Bölge olarak Ege’ye açılacağız” dedi.

Müşteri, partner ve çalışanlarla ilişkiler
Ahmet Barut grup olara öncelikle konuk olarak kabul ettikleri müşterilere olmak üzere birlikte çalıştıkları yerli ve yabancı partnerler  ve personel ile ilişkilere özel önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Öncelikle iş yerine sadık kaliteli personel ile bunu başardık. Personel politikasında istikrar tüm politikamızın altını dolduruyor. Dünyanın en önemli tur operatörleri sorunsuz ve iki tarafın menfaatine olacak şekilde çalışıyoruz. Tesislerimizde her şey misafirlerin konforu için dizayn edildi. Hiçbir tesiste gereksiz abartı yok. Her şey oldukça sade tasarlandı. Resort otel işletmecisi olarak bahçelere önem veriyoruz. Tesislerde boş alan bırakmayı bir politika olarak benimsiyoruz. Çevreye saygılıyız. Kendimizi bu konuda sorumlu görüyoruz. Alt yapı da oldukça önemli. EU Flowers’e sahip tek AB dışı tesis olma ayrıcalığımız var. Cennet, Acanthus, Lara ve Labada otellerinde mavi bayrak var. Otellerimizin hepsi beyaz yıldız sertifikasına sahip.”

Herşey dahil de diğer sistemler de var

”Biz kitle turizmi yapsak da bunu butik şeklinde yapmaya çalışıyoruz” diyen Ahmet Barut, “Her şey dahil bir sistem.  Her şey dahil tek tercihimiz değil. Bu çift sistem de uygulanabilir” dedi.

Yeni Logo Bülent Erkmen’den
Bu arada Barut Grubu 40. yıl nedeniyle logosunu değiştirdi. Barut Grubu’nun yeni logosunu Bülent Erkmen hazırladı.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.