Astaş’dan Bodrum’a otel projesi

Kempinski Residences Astoria, Bellevue Residences ve Maçka Residences Interior gibi projeleri hayata geçiren Astaş, Bodrum’da yine lüks markalı bir resort projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Astaş’ın Bodrum’da imza atmaya hazırlandığı 7 yıldızlı otel ve villa projesi 500 milyon dolara mal olacak.
Cennet Koyu Branded Luxury Resort Hotel & Villas’ projesi, Astaş Holding Başkanı Vedat Aşçı’nın 10 yıllık hayali. Aşçı, bu projeyle Bodrum’a harcama gücü yüksek yabancı turistlerin gelmesine katkı sağlamak istiyor.

Astaş’ın 7 yıldızlı 130 anahtarlı bir otel, 100 villa ve 100 villa dairesinden oluşacak bu projesinin detayları ortaya çıktı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, adı ‘Cennet Koyu Branded Luxury Resort Hotel & Villas’ olarak belirlenen projesinin detaylarını ilk kez paylaştı. Bodrum’u markalaştırma hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Vedat Aşçı, “İddialı bir projeyi Avrupa ve Orta Asya’ya kazandırmayı hedefledik. Cote D’Azur’ ve Maldivlerin karışımı bir mekan yaratacağız. Dünyanın en ünlü otel işletme markalarından biri ile hayata geçirilecek 7 yıldızlı Branded Luxury Resort Hotel projesi harcama gücü yüksek yabancı turistlerin daha çok Bodrum’a gelmesine katkı sağlayacak” dedi.

10 yıldır Bodrum’da bir projeyi hayata geçirmeyi hayal ettiğini belirten Vedat Aşçı, proje hakkında şunları anlattı: “Dedeman ailesinin arazisini ve birkaç araziyi daha sahiplerinden alarak toplam proje alanını 550 dönüme çıkardık. Cennet Koyu’ndaki projemiz 3 koydan oluşuyor ve 2 kilometreden uzun sahile sahip. Cennet Koyu, denizi, doğasıyla mükemmel bir yer. Biz burada 130 anahtarlı 7 yıldız üstü dünyanın ilk 5’ine girebilecek markalı resort otel, 100 villa ve 100 villa daireden oluşan bir proje yapacağız. Projenin yatırım bedeli 500 milyon dolar olacak. Bodrum’a da milyar dolarlara varacak katkı sağlamasını önemsiyoruz. Proje için yurtdışında konusunda uzman, dünyada bir çok resort oteli yapmış 7 mimar ve tasarımcıyla çalışıyoruz. Şu anda detayları sonuçlandırıyoruz. Temmuz ayında inşaatına başlayıp satışa çıkmayı planlıyoruz. Proje 2013 yazında tamamlanacak.”

Bodrum’un markalaştırma hedefine ulaşmak için burada farklı alanlarda da yatırım yapabileceğini söyleyen Vedat Aşçı’nın bir diğer hedefi ise marina yatırımı. Aşçı şu Güvercinlik ve Torba’da marina yatırımı için yer arıyor. Aşçı, “Bodrum’a dünya çapında cevap verebilecek 500 yatlık bir marina düşünüyoruz. Güzel bir yer arayışı içindeyiz” diyor.

 

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.