Türkiye’nin ilk fosfatsız endüstriyel toz deterjanı Eczacıbaşı’ndan

Eczacıbaşı Girişim Endüstriyel, Türkiye’de ilk “fosfatsız toz deterjan”ı üretti. Fosfatsız endüstriyel toz deterjan Maratem Lavo m664 hem beyaz hem de renkli çamaşırlarda yüksek performans gösteriyor. İçeriğinde fosfat bulunmayan ürün çevre dostu olarak biliniyor.

Eczacıbaşı Girişim Endüstriyel, Türkiye’de ilk “fosfatsız toz deterjan”ı üreterek endüstriyel kullanıma sundu. Şirketten yapılan açıklamada, “ Maratem Lavo m664 endüstriyel pazardaki ilk fosfatsız deterjandır ve hem beyaz hem renkli çamaşırlarda yüksek performans göstermektedir. İçeriğinde fosfat bulunmayan çevre dostu ürünümüz yeryüzü sularıdaki yaşamın sürdürülebilirliğine katkıda bulunarak, bu çerçevede kuruluşumuzun sürdürülebilirlik politikalarını da desteklemektedir” deniliyor.

Yaşamın temel maddelerinden biri olan fosfat, atık sularda canlıların metabolizmasından, gıda ve diğer atıklardan gelerek birikiyor. Çevreye atılan fosfat; yeryüzü sularındaki yaşamın elverişsiz hale gelmesine sebep olan bir madde olarak da biliniyor. Evsel atık sularının içindeki fosfat miktarının % 25’i, fosfat içeren deterjanların kullanımıyla ortaya çıkar. Fosfat, çamaşır ve bulaşık deterjanlarının performansını artırmak ve suya yumuşaklık vermek için kullanılıyor. Toksik olmayan fosfatın, buna rağmen çevreye olumsuz etkisi nedeniyle özellikle ev tipi deterjanlarda Avrupa’da ve Amerika’da kullanımları sınırlandırılmış durumda.

 

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.