SEKTÖR, OCAK’TA 36 BELGE İLE 243 MİLYON TL’LİK TEŞVİK ALDI

Turizm sektörü; yeni yatırım, yenileme, tamamlama gibi amaçlarla, yılın ilk ayında 243 milyon TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı. Alınan teşviklerin 23 adedi ile sektöre yeni konaklama tesisleri ilave olacak. 4 tesisin yenileme başvurusu yaptığı ayda 9 adet de öğrenci yurdu belge aldı.

Ocak ayında alınan yatırım teşvik belgeleri ile ülkenin konaklama kapasitesine ilave bin 915 oda ve 3 bin 971 yatak geliyor. Bu yeni yatırımlarla 948 kişiye de iş olanağı sağlanacak.
4 bine yakın yatak

Turizm sektörü, Ocak ayında Hazine’den 243 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. 23 adet yeni yatırımla, 4 yenileme belgesinin verildiği ayda, 9 adet öğrenci yurdunun yapımı için de başvuru yapıldı.

 

Ocak’ta alınan ve komple yeni yatırımları öngören 190 milyon liralık yatırımla; ülkenin konaklama kapasitesine ilave, bin 915 oda ve 3 bin 971 yatak geliyor. Bu yeni yatırımlarla 948 kişiye de iş olanağı sağlanacak.

Antalya teşvik almadı

Yeni yapılacak olan tesislerin illere göre dağılımında 7 proje ile İstanbul ilk sırayı alırken, onu 2’şer proje ile Trabzon, Muğla, İzmir ve Samsun izliyor.

Tesislerin türlerine göre dağılımında ise 7 tesisle 3 yıldızlı oteller öne çıkarken onu 6 proje ile 4 yıldızlı tesisler ve 6 proje ile oteller izledi. 3 adet 5 yıldızlı yatırımın belge aldığı ayda butik tesisleri için de 2 teşvik alındı.

Yurtlardaki artış sürüyor

Diğer yandan, turizm tesisi olmayan ancak son 2 yıldır bu kapsamdan teşvik alan öğrenci yurtlarının sayısı da artmaya devam ediyor. Ocak ayında bu alanda 9 proje de teşvik aldı.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.