Zbs Alfaçelik, ödüllü projelere imza atıyor

Waagner Biro’nun gerçekleştirdiği ve Zbs Alfaçelik’in çelik imalatını yaptığı Bakü Havaalanı- Tollgate Projesi, Avrupa Çelik Birliği’nin Avrupa Çelik Ödülü’ne layık görüldü.

Zbs Alfaçelik, Waagner Biro firmasının, Avrupa Çelik Birliği – Avrupa Çelik Ödülü’ne layık görülen ‘Bakü Havaalanı – Tollgate Projesi’nin çelik imalatlarını yaparak, çözüm ortaklığı için doğru tercih olduğunu bir kez daha gösterdi. Böylece Zbs Alfaçelik, prestijli projelerdeki farkını ve kalitesini ispatlarken, partner olarak birlikte iş yaptığı firmaya da katkıda bulundu. Zbs Alfaçelik, Türkiye’nin yanısıra 2003 yılından itibaren Ürdün, Rusya, Cezayir, Libya, Azerbaycan, Romanya, Almanya, Irak ve Avusturya’da 250’den fazla başarılı projeye imza attı.

Ödülün kendilerini için bir amaç değil, daha iyiye ulaşmak için bir araç olduğunu söyleyen Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Murat, ”Avrupa Çelik Birliği, 2010 yılının en başarılı çelik projesi olarak değerlendirdiği Bakü Havaalanı-Tollgate Projesi’ni Avrupa Çelik Ödülü’ne layık gördü” dedi. Projenin devamı niteliğinde olan ‘Bakü Havaalanı – Yeni Terminal Binası’ projesi için de çözüm ortaklığı görüşmelerinin sürdüğünü belirten Murat, burada da projelendirmeyi Zeman Çelik, imalatı Zbs Alfaçelik, montajı ise  Waagner Biro’nun yapacağını, ilk etapta olduğu gibi nitelikli bir çalışma ve proje ortaya koymayı hedeflediklerini belirtti.

Yaptıkları projelerde çeliğin tasarım ve mimari esneklik konusunda tanıdığı özgürlüğü sonuna kadar kullandıklarını belirten Rıdvan Murat, Bakü Havaalanı Tollgate Projesi’nin çelik imalatlarını yapan firma olmanın ve uluslararası bir organizasyonun ürünü olan böyle prestijli  bir projenin çözüm ortakları arasında yer almanın gururunu taşıdıklarını anlattı. Endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrika binaları, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havaalanı hizmet binaları inşaası konusunda gerek uluslararası arenada gerekse Türkiye’de uzman olduklarını belirten Murat, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Rıdvan Murat, son olarak Türkiye’de ASAŞ Alüminyum’a ait fabrika yatırımına ve Erlüks Kimya’ya ait lojistik depo projelerine de başladıklarını sözlerine ekledi

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.