Koçak Gold, 130 yıllık binayı otel yapacak

Bankalar Caddesi’nde 130 yıllık Generali Sigorta binasını 30 milyon TL’ye satın alan Koçak Gold’un sahibi İsmet Koçak, bir butik otelle turizme gireceklerini söyledi.

Koçak Gold Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koçak, Generali Sigorta binasını 30 milyon TL’ye satın aldı. Koçak, altın sektöründen farklı bir alanda yatırım yapmak istediklerini öncelikli olarak ise turizmi düşündükleri için binayı satın aldıklarını söyleyerek “Düşüncemizde turizm sektörü ön planda idi. Bunun için İstanbul’un önemli merkezlerinden olan Beyoğlu – Galata bölgesinde gayrimenkul almaya karar verdik. Beyoğlu Belediyesi’nin bölgeyle ilgili değişim, dönüşüm, gelişim projeleri üzerine yoğun ve başarılı çalışmaları bizi etkiledi. Yatırımımızı bu yöne kanalize ettik. Bu binayı otel yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Özel konseptli ve marka bir otelle çalışacaklarını belirten Koçak, Galataport ve Beyoğlu değişim projeleri nedeniyle bölgede yatırımların yoğunlaşacağını düşündüğünü de kaydetti.

Karaköy’de Bankalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi Generali Sigorta binası eski Selanik Bankası olarak da biliniyor. 1880’li yıllarda inşa edilen binanın tarihi Selanik’in tanınmış tüccarlarından Alatini kardeşlerin merkezi İstanbul’da bulunan bir Osmanlı Bankası kurmasıyla başlıyor. 1910 yılına kadar Selanik Bank’ın faaliyet gösterdiği bina, 1968 yılında Uluslararası Endüstri Bankası, 1990 yılında ise Interbank binası olarak kullanılıyor. Bina bugün ise Generali Sigorta binası olarak faaliyet gösteriyor.

 

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.