Belda İnşaat, Türkmenistan’da 5 yıldızlı otel yapacak

Türkmenistan’da inşaat alanında çalışmalarda bulunan Belda İnşaat, bu ülkede 5 yıldızlı otel kuracak. Belda İnşaat, 73 milyon dolar değerindeki beş yıldızlı oteli, Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesinde inşa edecek.

Belda İnşaat, bir ay içerisinde Avaza bölgesindeki ikinci ihalesini kazandı. Şirket, Türkmenistan’ın deniz ve nehir taşımacılığı kamu idaresi tarafından Avaza’da açılan 5 yıldızlı otelin inşaatına yönelik ihaleyi kazandı. Türk şirketi, 12 katlı 234 odalı otelin inşaatına bu ay içerisinde başlayarak, projeyi Haziran 2013’de tamamlamayı hedefliyor.

Belda İnşaat, geçtiğimiz günlerde de Türkmenistan Meclisi tarafından Avaza’da açılan çok amaçlı eğlence merkezi inşaat ihalesini kazanmıştı.113 milyon dolara mal olacak proje, 2013 yılında tamamlanacak. Bu anlaşmaya göre Belda İnşaat Avaza Milli Turizm bölgesinde çevre düzenlemesi de dahil olmak üzere çok amaçlı bir eğlence merkezi inşa edecek.Belda İnşaat, geçen yıl Avaza bölgesinde 26 milyon dolar değerinde 400 kapasiteli çocuk dinlenme kampını teslim etmişti.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.