Philips’ten yeni aydınlatma çözümü: Iridium²

Aydınlatma sektörü firmalarından Philips, yüksek performans sunan Iridium² armatürü ile yol aydınlatma çözümlerinde yeni bir ürün sunuyor

Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi: “Philips, Iridium² yol aydınlatma armatürü ile sınıfındaki en iyi performansı ve modern tasarımı bir arada sunuyor. Iridium’un 10 yıllık deneyiminin ve sahada kurulan 1,5 milyondan fazla aydınlatma armatürünün üzerine inşa edilen bir evrim olan Iridium², yol aydınlatma çözümlerinde standartları belirliyor.

Yeni elektronik sürücüler, LED, RF uzaktan yönetim ve kontroller gibi inovatif ve enerji verimliliği sağlayan çözümlere kolayca adapte olabilen Iridium², performans ve sürdürülebilirlik temel alınarak tasarlanan bir yol aydınlatma armatürü olarak ön plana çıkıyor. Uygulama alanına ve bütçeye göre LED veya elektronik HID (eHID) ya da aynı aydınlatma armatürü ile iki teknolojinin karışımı birlikte kullanılabilen Iridium²’nin modüler yapısı aydınlatma kurulumunun (LED’den LED’e veya eHID’den LED’e) hızla ve kolayca yükseltilmesini sağlıyor. Kurulum ve bakım kolaylığı da sağlayan Iridium², düşük maliyetinin yanı sıra eski bir HPL kurulumuna oranla sağladığı yüzde 80’e varan enerji tasarrufu ile ön plana çıkıyor.

Aydınlatma armatürünün kullanım ömrü sonu da dikkate alınarak tasarlanan ve yüzde 100 geri dönüşümlü olarak üretilen Iridium² armatürünün içerisinde hiç yapışkan kullanılmadığı için tüm parçalar çıkarılabiliyor ve geri dönüştürülebiliyor. Buna ek olarak Iridium² üretiminin neden olduğu sera gazı etkisi de nötrleştiriliyor.”

Konuyla ilgili yaptığı açıklamda enerji verimliliğinin önemine dikkat çeken Philips Aydınlatma Genel Müdürü Ülkem Kırımlı, “Dünyada yolların üçte biri hala 1960 yılından kalma teknoloji ile aydınlatılıyor. Eğer dünya genelinde yol aydınlatmaları yeni nesil aydınlatma çözümleri ile değiştirilirse enerji maliyetlerinde her yıl 10 milyar Euro tasarruf sağlanmış olacak. Türkiye’de yol aydınlatmalarında daha verimli ve etkin optik içeren armatürler kullanıldığında; enerji faturalarında yüzde 60’a varan azalma görülecektir ki bu da; yılda** 1675 GWh enerji tasarrufu, yılda 300 milyon TL’lik enerji tasarrufu veya yılda 1 milyon tonluk daha az CO2 salınımı veya yılda 45 milyon ağaç tarafından temizlenebilen eş değer CO2 tasarrufu anlamına gelmektedir.” dedi

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.