Meş Mimarlık: Otelde tema, mekânlara göre çeşitlilik göstermeli

Son zamanlarda moda olan temalı otellerin pazarlama kolaylığı olduğu olduğunu belirten Meş Mimarlık’tan Levent Köylü, “Bu doğrudur ama projenin bir temaya oturtulması yerine otelin mekânlarının değişik temalar ile tasarlanmasını öneriyoruz”dedi

Resort Dergisi’nin Venosa Beach Hotel özel ekine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Son zamanlarda moda olan temalı otellerin pazarlama kolaylığı olduğu doğrudur. Fakat müşteriyi aynı temaya tekrar tekrar getirme gibi bir zorluğu olduğunu da düşünmekteyiz. Tema seçilirken, gerçeğinin halen var olduğu bir konu veya mekândan seçilmesinin yanlış olduğu kanısındayız. Çünkü, gerçeği var olan bir şeyin taklidinin çekiciliği tartışılır, kaldı ki Amerika Birleşik Devletleri’nde özellikle kumarhane otellerinde tema seçimi ve uygulaması günümüzde olmayan değerlerler seçilerek yapılıyor.

Buralara yapılan yatırım maliyetleri de Türkiye’deki benzerleri ile kıyaslanmayacak boyuttadır. Bu nedenle, firma olarak biz müşterilerimizi bu konuda yönlendirirken projenin bir temaya oturtulması yerine otelin mekânlarının değişik temalar ile tasarlanmasını öneriyoruz.”

MEŞ Mimarlık

Mimar Erdoğan Elçi tarafından kurulan şirket, 30 yılı aşkın bir süredir ağırlıklı olarak turizm yapıları alanında faaliyet gösteriyor. Son 5 yıldır, Levent Köylü’nün de katılımı ile mimari proje ve uygulama alanındaki yoğunluğuna iç mimari tasarım ve uygulama da eklendi.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.