Otel projeleriyle büyüyen Yataş, iki yeni fabrika kuracak

Son bir yıldır yeniden yapılanma içinde olan yatak üreticisi Yataş, otel projeleri ile büyüdü. Yunanistan’da otel dekorasyon projeleriyle faaliyet alanını farklılaştıran ve 2013’e kadar 340 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedefleyen Yataş, 2013’ten sonra Kuzey Irak ve Türk cumhuriyetlerinden birinde olmak üzere iki yeni fabrika açmayı planlıyor.

2010’un nisan ayından bu yana yeniden yapılanma içinde olan ve üç buçuk yıllık hedef program çerçevesinde 20 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan Yataş, Yunanistan’da otel dekorasyon projeleriyle faaliyet alanını farklılaştırdı. Komşunun satış tartışmalı adalarındaki otellerin iç mekan düzenlemesiyle ilgili beş projeye imza atan şirket, aynı zamanda Antalya, İstanbul (Pera), Edirne’de de otel projeleri aldı.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Serdar Kitapçı bir süredir Libya’da da projeleri olduğunu, yatakhane, lojman gibi yapıların iç mekan tasarımı işini aldıklarını söyledi. Kitapçı, “Bu bölgedeki yatırımlarımız devam edecek ancak bölgenin karışmasıyla bir süreliğine beklemedeyiz. Suriye bayimiz kapandı” diye konuştu.

İki yeni yatırım yolda
Bir yıl önce ailenin kendisine başvurması üzerine CEO koltuğuna oturan Serdar Kitapçı, bu süreçte orta ve üst düzey yöneticilerin yüzde 80’ini olmak üzere toplam ekibin yüzde 66’sını değiştirdiklerini söyledi. 2013’e kadar 340 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kitapçı, “2013’ten sonra biri Kuzey Irak ya da Türk cumhuriyetlerinde, diğeri Türkiye’nin batı bölgelerinden birinde olmak üzere iki fabrika yapacağız” dedi

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.