Isuzu, turizm taşımacılığında büyüyor

Anadolu Isuzu yılın ilk teslimatını Konya’da gerçekleştirdi. Anadolu Isuzu Konya Yetkili Araç Satış Bayii Çelik Otomotiv’de Çiçek Turizm’e teslim edilen 7 adet Novo için düzenlenen törende konuşan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, 2011 yılında küçük otobüs segmentinde bin 31 adet satış ile yüzde 35 büyüme yakaladıklarını söyledi.

1983’te Isuzu ile lisans anlaşması yaparak o dönemin otomotiv sektöründe ilk Türk-Japon ortaklığını gerçekleştiren Anadolu Isuzu, turizm taşımacılığında büyüyor. Temmuz 1984’te İstanbul Kartal’daki fabrikasında üretime başlayan şirket, 2011 yılında küçük otobüs segmentinde bin 31 adet satış ile yüzde 35 büyüme yakaladı.

2012’nin ilk teslimatını Konya’da Çiçek Turizm’e yapan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, şunları söyledi. “Çağdaş, kaliteli, ekonomik ve çevreci özellikleriyle Novo otobüsler rakiplerinden çok farklı. Sektörde beliren yeni ihtiyaç ve standartlar göz önüne alınarak tasarlanan Novo otobüsler boyutları, alt yapısı ve donanımı ile turizm sektörünün ihtiyaçlarına cevap veriyor. Özellikle yakıt ekonomisi ve yüksek performansı ile büyük ilgi gören Novo otobüsler turizm sektörü için biçilmiş kaftandır.”

Türkiye’nin 3. büyük turizm şirketi olarak 2001 yılından beri Isuzu araçlarını tercih ettiklerini belirten Çiçek Turizm Genel Müdürü Okay Tınkır ise “Tercih etmeye de devam edeceğiz. Çünkü Isuzu araçları kalite, konfor, yakıt tasarrufu özelikle de satış sonrası hizmetler konusunda rakiplerinden çok daha iyi” dedi.

Güçlü filomuz ve müşteri memnuniyetlerinden aldığımız yüzlerce referansla turizm ve servis taşımacılığında 40 yıldır hizmet veriyoruz diyen Tınkır konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“2012’ye de Çiçek Turizm olarak yeni yatırımlarla giriyoruz. Bu yüzden yenilikçi vizyonuyla küçük otobüs segmentinde her zaman ilklere imza atmış olan Anadolu Isuzu ile anlaşarak 7 adet Isuzu Novo araçlarımızı bugün filomuza dâhil ettik. Bu araçların en büyük özelliği, Anadolu Isuzu’nun 2012 modellerinde uyguladığı, ‘Okul Taşıt Paketi’ ilk olarak firmamıza kazandırılarak pazara sunulmasıdır. Donanım ve konfor açısından gerek eski modelleri gerekse rakiplerini geride bırakan Isuzu Novo modelleri ile müşterilerimize hizmet etmek bizim için çok avantajlı.”

Satışı gerçekleştiren Anadolu Isuzu Konya Yetkili Araç Satış Bayii Çelik Otomotiv’de düzenlenen törene; Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Efe Yazıcı, Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Arif Özer, Çelik Otomotiv yetkililerinden Mehmet Çelik ile Bülent Çelik’in yanı sıra Konya Çiçek Tur Genel Müdürü Okay Tınkır katıldı.

Anadolu Isuzu hakkında
1983’te Isuzu ile lisans anlaşması yaparak o dönemin otomotiv sektöründe ilk Türk-Japon ortaklığını gerçekleştiren Anadolu Isuzu, Temmuz 1984’te İstanbul Kartal’daki fabrikasında üretime başladı. 1999 yılında, yılda 13 bin 155 adet araç üretim kapasitesine sahip Gebze Şekerpınar’daki tesislerine taşındı.
Ürün kalitesinde Japon standartlarını hedef alarak hafif kamyon, kamyonet, midibüs, pick up gibi ticari araçların üretim, ithalat ve pazarlama yapıyor.
Anadolu Isuzu sadece küçük otobüs grubunda ürettiği araçlar için ihracat faaliyeti yürütüyor. Şirketin ihracat faaliyetleri, çoğunluğu Avrupa Birliği üyesi olan 23 ülkeyi kapsıyor. 2011 yılında 429 adet araç ihraç eden Anadolu Isuzu, böylece Türkiye’den yapılan toplam midibüs ihracatının yüzde 66’sını gerçekleştirmiş ve yakalanması zor bir başarıya imza attı.
Yüzde 15’i halka açık bir anonim şirket olan Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ortaklık yapısı; yüzde 53.55’lik hisse ile Anadolu Grubu, yüzde 16.99 ile Japon Isuzu ve yüzde 12.75’lük payla Itochu Co.’dan oluşuyor.
500 çalışanıyla müşteri memnuniyetini şirketin temel görev ve sorumluluğu olarak benimseyen kurumun, ISO 9001-2008 Kalite Belgesi ve ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistem Belgesi bulunuyor.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.