Mitsubishi’nin VRF klimalarını Form Grubu satacak

İklimlendirme ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Form Şirketler Grubu, Japonya klima sektörü oyuncularından Mitsubishi Heavy Industries Ltd. ile işbirliğine gitti.

İşbirliği çerçevesinde Form Şirketler Grubu, Mitsubishi Heavy Industries Ltd. bir dış ünite ile birden çok iç ünitenin kontrol edilebildiği VRF klima sistemlerinin Türkiye’deki pazarlama, satış ve servis faaliyetlerini yürütecek.

Form Endüstri Ürünleri Ticaret Genel Müdürü Mehmet Oral, işbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, VRF sistem klimalarında pazar

lideri olmayı amaçladıklarını belirterek, ”Sadece Mitsubishi Industries ürünlerini pazarlayacak bir şirket kurduk. Bu şirket, ortaklığa ve imalata kadar gidecek bir yapı olacaktır” dedi.

Türkiye’de VRF pazarının yıllık ortalama yüzde 15 büyüdüğünü, 2011’de 125 milyon euro seviyesindeki pazarın, 2015’te 200 milyon euroya ulaşacağını ifade eden Oral, halihazırda Mitsubishi Industries ürünlerinin yüzde 25 olan pazar payını da 2015’de

yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Merkezi sistem iklimlendirme pazarının şu anda üçte birinin VRF sistemlerinden oluştuğunu, 2015’te bu oranın yüzde 50’ye çıkmasını beklediklerini kaydeden Oral, devletin hastane, spor salonu, adalet sarayı gibi büyük inşaatları ile otel ve rezidans yatırımlarını, pazarın büyüyeceği yönünde işaretler olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun da, 5 firma ile faaliyet gösteren Form Şirketler Grubu’nun 200 çalışan ve 100 milyon lira üzerinde ciroya sahip olduğunu belirtti. Ankara ve Mersin’de imalat tesisleri bulunduğunu belirten Korun, İzmir’de 20 dönüm arazi üzerinde 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika kurulması için çalışmalara başladıklarını anlattı.

Mitsubishi Heavy Industries Kıdemli Başkan Yardımcısı, İklimlendirme & Soğutma Genel Müdürü Masahiko Arihara da Japonya ve Avrupa pazarına sundukları bazı yeni ürünleri kısa süre içinde Türkiye’de de satışa sunacaklarını ve beklentilerinin şimdiden yüksek olduğunu ifade etti. Arihara, ”Mitsubishi Heavy Industries olarak Türkiye pazarı ile yakından ilgileniyoruz. Bu ortaklık ile bu daha da ilerleyecek” dedi.

Mitsubishi Heavy Industries Uluslararası Satış Sorumlusu Naritake Hossyo, yakın geçmişte mevcut tesislerin üretim kapasitelerinde artışa gittiklerini belirterek, ”Bundan sonraki kapasite artışı için yeni tesise ihtiyacımız olacaktır. Türkiye hem iç pazarı hem coğrafi konumu ile bizim için ilk yatırım yapılacak ülkelerden biridir”dedi

 

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.