Ora Yaşam Merkezi’nin havalandırma sistemi Swgon’dan

İklimlendirme sistemleri üreticisi Swegon, İstanbul Bayrampaşa’da yer alan Ora Yaşam Merkezi’nin havalandırma sistemlerini yaptı.

İstanbul Bayrampaşa’da 360 bin m2 inşaat alanında bulunan Ora Yaşam Merkezi, çok kapsamlı hizmet içeriğinde 411 odalı otel, alışveriş merkezi, yemek alanları, sinemalar, fitness & spa merkezleri, tiyatro, atölyeler, parti odaları, balo salonları, sergi ve fuar alanları ile Eurodisney’in tasarımcısı tarafından dizayn edilen parka da sahip


Dünya iklimlendirme devi Swegon, Ora Yaşam Merkezi’nin iklimlendirme çalışmalarını yürütüyor. Projede yer alan büyük bir alanın havalandırma ihtiyaçlarını karşılayan Swegon, bu proje için toplam 58 adet GOLD hava tedarik ünitesi, 320 adet kompakt komfor modülü ve 475 adet konfor modülü kullandı.

Türkiye’de Akcor distribütörlüğü ile satışa sunulan Swegon’un, otel odaları için özel olarak tasarladığı “kompakt konfor modülü Paragon, odalardaki havalandırmayı merkezden sağlıyor. Bu sayede kapalı alanlardaki ses seviyesi de minimum oranda tutuluyor. Paragon’un içinde filtre veya fan bulunmadığından servis ihtiyacı düşüyor ve dolayısıyla bakım gereksinimi artı bir maliyet oluşturmuyor. Taze hava ile iklimlendirme yapan bu sistemde hava kalitesi her zaman üst düzeyde kalıyor.

Türkiye’nin en büyük Hotel Solution referansını içeren ORA Projesi, hem Swegon hem Akcor için çok önemli bir referans. Fan-coil sistemi ile kıyaslandığında daha verimli bir sistem olduğu tüm dünyada kabul gören ve farklı örneklerle desteklenen konfor modülleri, bilinen klasik HVAC sistemlerine mükemmel bir alternatif oluşturuyor.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.