Azerilerden bir kilometrelik gökdelen projesi

Azerbaycan başkent Bakü’ye yakın bir bölgede “Hazar Adası” adıyla dünyanın en uzun gökdelenini inşa etmeye hazırlanıyor.

2013 yılı sonunda yapımına başlanacak bina tam 1050 metre yüksekliğinde olacak. Projede, oteller, rezidanslar, golf sahaları, konser salonları ve hatta at yarışı pistleri olacak.

Dünyanın en yüksek gökdeleni şu anda Dubai’deki 828 metrelik Burj Halife. Ancak yakın bir gelecekte Burj Halife’nin bu rekorunu Azeriler ellerinden alacak. Azeriler başkent Bakü’ye yakın bir bölgede Burj Halife’den tam 222 metre daha uzun olan bir gökdelen inşa etmeyi planlıyor. 2013 yılı sonunda inşasına başlanacak gökdelenin 6 yılda bitirilmesi hedefleniyor.

Bakü’nün 25 kilometre güneyinde inşa edilecek “Hazar Adaları” projesinde oteller, rezidanslar, golf sahaları, konser salonları ve hatta at yarışı pistleri olacak.
“Hazar Adası” planlandığı şekilde inşa edilirse, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde inşa edilen 1000 metre yüksekliğindeki “Kraliyet Kulesi”nin de rekorunu elinden almış olacak. Suudi Arabistan’daki gökdelenin 2014 yılında bitirilmesi planlanıyor.

This entry was posted in Genel. Bookmark the permalink.